nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Johnny and Jones

Op 7 augustus zendt de Joodse omroep de documentaire ‘Swing Me to the End of Life, Echoes of Johnny and Jones’ uitgezonden, over Joodse muzikale duo Johnny en Jones en het Nederlandse Jodendom tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nederland 2, 14.00 uur.

Op 21 augustus zendt de omroep de tv-registratie uit van ‘Meneer Dinges, de muzikale theatervoorstelling van het Amsterdams Kleinkunst Festival over Johnny en Jones. Nederland 2, 14.00 uur.

Nol van Wesel en Max Kannewasser waren beroemd in Nederland om hun jazzy muziek met satirische teksten, een mix van typische Amsterdamse en Joodse humor. Met hun hit ‘Meneer Dinges weet niet wat swing is’ werden zij de eerste teen-idols in ons land. Tijdens de Duitse bezetting mochten deze Joodse jongens het doorgangskamp Westerbork tijdelijk verlaten, om een platenopname te maken in de Nekos studio in Amsterdam. Vervolgens gingen zij – tegen alle adviezen in – terug naar Westerbork, waarna ze zijn gedeporteerd naar een vernietigingskampen in Duitsland. Vlak voor het eind van de oorlog kwamen zij om in Bergen-Belsen.
www.swingmejohnnyandjones.com

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.