www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Koningstheater stopt als podium, verder als cabaretproductiehuis

Het Koningstheater in Den Bosch stopt als theaterpodium en gaat, binnen een nieuwe Stichting Koningstheater, verder als cabaretproductiehuis. De cabaret- en theatermuziekprogrammering van het Koningstheater wordt toegevoegd aan de Bossche Verkadefabriek en Theater aan de Parade.

Het Koningstheater werd in 1997 opgericht door voormalig cabaretrecensent Frank Verhallen. Hij zal names Stichting Koningstheater de unieke functie van stadsprogrammeur vervullen. Daarmee neemt hij de programmering cabaret en theatermuziek van zowel Verkadefabriek als Theater aan de Parade op zich. In het nieuwe cabaretproductiehuis zal Verhallen ook andere activiteiten ontplooien, zoals het opzetten van een cabaretdocumentatie- en adviescentrum.

De nauwe samenwerking met de Koningstheateracademie wordt voortgezet met beide theaters. Deze veranderingen gaan in per 1 september 2012. Ze zijn tot stand gekomen in nauw overleg met gemeente ’s-Hertogenbosch.
www.koningstheater

Persbericht

Koningstheater programmeert cabaret en theatermuziek in Verkadefabriek en Theater aan de Parade, maar stopt als podium

Koningstheater (in 1997 opgericht door Frank Verhallen) stopt als theaterpodium en gaat, binnen een nieuwe Stichting Koningstheater, verder als cabaretproductiehuis. Een deel van de rijke cabaret- en theatermuziekprogrammering van het Koningstheater wordt toegevoegd aan Verkadefabriek, dat hiermee zijn podiumaanbod verbreedt en versterkt.
De Stichting Koningstheater neemt ook zijn intrek in de Verkadefabriek en zal niet alleen opereren als cabaretproductiehuis, maar ook andere activiteiten ontplooien, zoals het opzetten van een cabaretdocumentatie- en adviescentrum.

Ook het podiumaanbod van Theater aan de Parade zal zich verbreden en versterken door zich nadrukkelijker te richten op het aanbod cabaret- en theatermuziek. Daarmee loopt het theater vooruit op de grote mogelijkheden die een nieuwe stadsschouwburg, met twee zalen, straks gaat bieden.

De programmering cabaret en theatermuziek van zowel Verkadefabriek als Theater aan de Parade komt in handen van Frank Verhallen namens de Stichting Koningstheater. Daarmee introduceren de samenwerkende theaters een in ons land unieke functie: die van stadsprogrammeur. Frank Verhallen zal ervoor ijveren dat de cabaretprogrammering van de stad net zo spraakmakend zal zijn als die van het Koningstheater nu is. Dat betekent dat hij ook bijzondere initiatieven, voortkomend uit onder meer de nauwe samenwerking met de Koningstheateracademie, aan het aanbod van beide theaters toevoegen.

Bovenstaande plannen realiseren Koningstheater, Theater aan de Parade en Verkadefabriek per 1 september 2012.
Ze zijn tot stand gekomen in nauw overleg met gemeente ’s-Hertogenbosch.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.