nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Doodrijder Floor van der Wal veroordeeld tot 18 maanden

De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag de man die cabaretière Floor van der Wal doodreed, veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. Ook is de man 5 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd.

De straf viel daardoor een stuk lager uit dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Het OM wilde dat S. 4 jaar achter de tralies zou verdwijnen en 7 jaar niet meer in een auto mocht rijden. De rechtbank achtte opzet niet bewezen en sprak Mohammed S. daarom vrij van doodslag. Ook heeft de rechtbank niet vast kunnen stellen dat de verdachte, die zelf niet aanwezig was op de zitting, met een zeer hoge snelheid de kruising op is gereden.

De familie van Van der Wal is “zwaar teleurgesteld” over de lager uitgevallen straf, aldus de advocaat. “Ze hebben het gevoel dat een wegpiraat goed is weggekomen.” Het OM weet nog niet of het in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.
via NU.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.