nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia: Engelenbak kleinkunstclassics, Anne van Veen, Jeroen van Merwijk, Heerlijk duurt het langst, Hans Dorrestijn, Brigitte Kaandorp, Frisse Jongens, Margreet Dolman, Karin Bloemen

Tijdens de Open Bak in de Engelenbak wordt telkens een kleinkunstclassic uitgevoerd. Evi de Jean zong ‘Zeur niet’ van Conny Stuart.
Open Bak: Kleinkunstclassic

Anne van Veen is de studio ingedoken en heeft een viertal nummers uit haar programma Wilde Lucht opgenomen. De single is vanaf vandaag verkrijgbaar tijdens haar tournee (na de voorstelling) voor €2,50. Ook zijn de nummers tijdelijk gratis te beluisteren en te downloaden op haar website.
www.annevanveen.nl

Jeroen van Merwijk was te gast in het radioprogramma De Ochtenden. Om te praten over zijn boek ‘Van Merwijks laatste woord over kunst & cultuur’.
20 sept 2011

De AVRO bracht zondag 22 mei een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt. In dat weekend was het precies 100 jaar geleden dat de schrijfster werd geboren. Daarom zond de AVRO op Radio 2 de première uit van een exclusieve herbewerking van de musical Heerlijk Duurt Het Langst. De drie uur durende radiomusical werd aaneengesloten uitgezonden in een speciale aflevering van AVRO Musical Moods. De cast bestaat uit o.a. Tjitske Reidinga (Marian), Pierre Bokma (Ido), Huub van der Lubbe (Ton), Arjan Ederveen (kruidenier), Lottie Hellingman (Emma) en Olga Zuiderhoek (Stem Moeder).
22 mei 2011

Uit de archieven van de VPRO:
‘Houd de Kleine Komedie open’. Op zondag 16 oktober 2011 opent De Kleine Komedie na een verbouwing van ruim drie maanden haar deuren. In 1988 werd dit theater met sluiting bedreigd als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen. Met opnames van Hans Dorrestijn, Brigitte Kaandorp, Ischa Meijer, Joost Nuissl, Boudewijn Büch en de Frisse Jongens.
14 okt 2011

Opnames van Margreet Dolman.
6 okt 2011

Een opname van Karin Bloemen, vermoedelijk uit 1983.
13 dec 2007

Grasduin anders zelf even:
weblogs.vpro.nl/radioarchief/

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon