nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Hiske Schippers wint 25e GSCF

Hiske Schipper (foto) heeft de jury- en publieksprijs van het 25e Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen. Yvonne America kreeg de persoonlijkheidsprijs, de jury sprak bij haar van een Bette Midler-achtige allure. De derde finalist Jörgen Scholtens ging met lege handen naar huis.

Scholtens opent de avond met veel bravoure. Hoogtepunt is hoe hij vertelde dat zijn moeder hem eigenlijk als gezellige homo probeert op te voeden. Hiske Schipper presenteert zich als een wonderlijk meisje uit Luttelgeest, die zichzelf op meerdere instrumenten begeleid bij haar vrolijke liedjes. Yvonne America sluit af met een zeer professioneel ogend programma waar ze al haar talenten in tentoonspreidt, met sketches en typetjes, een lach en een traan.

Over Schipper zei de jury ondermeer: “In haar liedjes bezingt ze met veel taalgevoel haar diepste verlangens en grootste frustraties met een voorliefde voor dood,verderf en slechte smaak. Hiske doet dit zo trefzeker dat ze het publiek na bijna ieder couplet een lachsalvo weet te ontlokken.”

Over America: “Ze pakt uit met haar stem, neemt bezit van het podium, heeft een goede timing en speelt moeiteloos in op het publiek en op onverwachte situaties.”

Voor meer info:
www.gscf.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.