nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Overleden: Gregor Frenkel Frank

Afgelopen vrijdag is Gregor Frenkel Frank op 82-jarige leeftijd overleden. Frenkel Frank (1929-2011), geboren Gregor Maximilian Frenkel, is bij het grote publiek vooral bekend van de tv-consumentenrubriek Ook dat nog! Daarin was hij van 1989 tot 2003 te zien als panellid. Maar hij deed zoveel meer.

Hij schreef teksten voor radio (zoals het satirische KRO-radioprogramma Cursief) en televisie (Ha die Pa!), columns in tijdschriften en hij publiceerde diverse boeken. Ook was hij als acteur te zien in Nederlandse én Duitse producties. Buiten de spotlichten was hij tekstschrijver voor reclamebureaus (‘lekker weg in eigen land’ is van zijn hand).

De in Duitsland geboren Frenkel Frank was van Russisch-joodse komaf. In 1936 vluchtte het gezin uit Duitsland en vestigde zich in Nederland. Zijn vader was muzikant en werkte in het Kurhaus Cabaret in Scheveningen met Louis Davids. Na de oorlog studeerde Frenkel Frank aan Nijenrode en in 1951 naturaliseerde hij zich tot Nederlander.

In 2006 werd Frenkel Frank getroffen door een hersenbloeding. Hij herstelde, maar raakte een deel van zijn geheugen kwijt. Twee jaar later sprak hij daarover in het radioprogramma Andersdenkenden.
15 juni 2008

Andere berichten:
Volkskrant: Gregor Frenkel Frank (82) overleden
NOS: Gregor Frenkel Frank (82) overleden
Frenkel Frank en Ramses Shaffy in De Liefdeswacht

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.