nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe CD: Jules de Corte

Jules de Corte – Ons Nederlandje

Jules de Corte (1924-1996) was een van de beroemdste Nederlandse liedjeszangers uit de tweede helft van de vorige eeuw. Meer dan 3000 liedjes moet hij hebben geschreven, gezongen en zelf begeleid op de piano. Slechts een klein deel daarvan is uitgebracht op LP of CD.

Na een lange zoektocht door geluidsresearcher Piet Tullenaar in de archieven en depots van Beeld en Geluid is een dubbel-cd uitgebracht met niet eerder uitgebracht materiaal. De dubbel-CD bevat 48 nummers en is samengesteld door De Cortes weduwe Thea de Corte.

De cd is nu exclusief verkrijgbaar op Fonos.
www.fonos.nl

Categorie: CD | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.