nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Jules de Corte

Jules de Corte – Wie in Nederland wil zingen (bladmuziek)

Uitgeverij De Stiel in Nijmegen brengt 52 liedjes van Jules de Corte uit in een bundel van 154 pagina’s bladmuziek. Naast evergreens als ‘Ik zou weleens willen weten’, ‘Het land van de toekomst’, ‘De vogels’, ‘De enkeling’ en ‘Het feest dat nooit gevierd werd’ bevat het boek tientallen andere liedjes die tot de kern van De Cortes oeuvre behoren.

Pianisten Bert van den Brink en Bram Strijbis werkten de liedjes uit tot bladmuziek. Een klein deel ervan was bij leven al door Jules de Corte op de computer ingespeeld. De notatie voor piano is aangevuld met akkoordsymbolen zodat het werk voor allerlei instrumentalisten alsmede voor minder gevorderde pianisten toegankelijk is gemaakt.

De uitgave (250 exemplaren) is door belangeloze medewerking van de musici, de rechthebbenden en de uitgeverij verkrijgbaar voor 24,95 euro excl. verzendkosten. Het boek is voorzien van een ringband, stevige platten en tegen gebruik bestand papier.
www.de-stiel.demon.nl

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.