nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Omar Ahaddaf wint het 34e Leids Cabaret Festival

Omar Ahaddaf heeft de jury- en publieksprijs gewonnen van het 34e Leids Cabaret Festival. De andere finalisten waren Pepijn Schoneveld en Arnout van den Bossche (B).
juryrapport Omar Ahaddaf

De uitslag verrastte onze Man in de Zaal. Die zag bij Ohaddaf een aardig optreden, maar ook met veel clichés. In zijn ogen was Pepijn Schoneveld een sterker optreden. Hij noemt Schoneveld een mooie verteller, grappig en ontwapenend. Hij pakte de zaal in met zijn verhaal over reuf, zijn plantenverleden en meer. Arnout Van den Bossche kreeg minder reactie uit de zaal. Hij bracht een originele relatie workshop door een Vlaamse variant op Emiel Ratelband.

Omar Ahaddaf studeerde aan de Amsterdamse Theateracademie. Met Hakim maakte hij twee voorstellingen: ‘Mohamlet en De Nieuwe Kleren van de Keizer’ en ‘Achmed van Oranje’. Hij is één van de vaste comedians van het Comedy Café in Amsterdam. In 2006 won hij de publieksprijs van het Stand-up concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Pepijn Schoneveld studeerde in 2009 af aan de Toneelschool & Kleinkunst Academie in Amsterdam. Daarna was hij actief als acteur op toneel en televisie, waaronder Klokhuis, Sorry Minister en Feuten. Momenteel speelt hij zijn tweede solo-voorstelling ‘REUF’.

Arnout Van den Bossche is al geruime tijd actief in de Vlaamse comedyscene. In 2009 won hij zowel Humo’s Comedy Cup als het Nederlandse Deltion Cabaret Festival. Momenteel speelt hij de voorstelling ‘De relatiefluisteraar’.

Alle finalisten zijn tot en met juni nog door het gehele land te zien tijdens de finalistentour.
speellijst
www.leidscabaretfestival.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.