www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Herman van Veen exposeert op Paleis Soestdijk

Herman van Veen exposeert van 30 april tot en met 15 juli zijn ‘Julianadoeken’ op Paleis Soestdijk. Naast de schilderijen toont Van Veen ook een reeks van vijftien werken op papier. Tevens zal er een fotografische impressie van Herman’s leven te zien zijn.

Het werk dat Van Veen speciaal voor deze expositie heeft vervaardigd is geïnspireerd op zinsneden uit het toen omstreden pleidooi voor wereldvrede en vreedzame co-existentie dat Koningin Juliana hield op 3 april 1952 voor het Huis van Afgevaardigden in Washington D.C.

Over de achtergronden en de totstandkoming van deze expositie verschijnt bij de vernissage op Paleis Soestdijk van Harlekijn Holland Uitgeverij het boekje ‘Zinsneden’ met een bijgevoegde DVD waarop een documentaire van het maakproces te zien is.
www.paleissoestdijk.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.