nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Jelle Denturck wint Cabaret Concours van Vlaanderen

Jelle Denturck heeft zondagavond het eerste Cabaret Concours van Vlaanderen gewonnen. Hij sleepte zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht. De andere finalisten waren Julie Cafmeyer en Marco Lenaerts.

Denturck wist de jury te boeien met ‘zijn geweldige stielkennis en een breed theaterpallet: clowneske fratsen gecombineerd met fijnzinnige emo-melodieën. De jury gelooft vast in zijn buitensporige talent.’ In maart van dit jaar won Denturck het Parkstad Cabaret Festival in Heerlen. Hij is tevens zanger van de band Protection Patrol Pinkerton.

Het Cabaret Concours Vlaanderen beoogt als enige wedstrijd in Vlaanderen het echte cabaret weer op de kaart te zetten. Géén stand-up-comedy, maar wel een artistieke balans tussen humor en melancholie, tussen verhaal en lied, tussen kunstenaar en entertainer.
www.roodkapje-endewolfproducties.be

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.