www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Accreditatie Koningstheaterakademie

Vandaag heeft de Nederlands Vlaams Accreditatie Organisatie besloten om de Koningstheateracademie te accrediteren tot een volwaardige HBO. Op basis van het accreditatierapport en het rapport van het visitatiepanel is besloten om een positief advies uit te brengen.

Koningstheaterakademie is een vierjarige parttime kleinkunstopleiding op HBO-niveau voor getalenteerde theatermakers en cabaretiers vanaf circa 18 jaar. In 1999 ontstond deze gespecialiseerde opleiding op initiatief van het Koningstheater en Anna Uitde Haag. Zij vormt sinds 2003 alleen de directie.

De Bossche academie heeft voor het binnenhalen van de accreditatie samengewerkt met Avans+, de commerciƫle dochter van Avans Hogeschool. De academie wordt nu een opleiding van Avans+.

Een greep uit de oud-studenten: Jochen Otten, Katinka Polderman, Pieter Derks, Dames voor na vieren (Anne van Rijn, Hanneke Drenth), Alkemade en Bloemen, Renee van Bavel en Nathalie Baartman.

De accreditatie zou betekenen dat toekomstige studenten ook studiefinanciering kunnen ontvangen. Zolang dat nog bestaat..
www.koningstheaterakademie.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.