www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Teken de petitie tegen sluiting Engelenbak

De Amsterdamse kunstraad adviseert de sluiting van theater De Engelenbak. De organisatie is verbijsterd.

“Het is voor ons onbegrijpelijk dat een theater dat door de stad Amsterdam 35 jaar lang werd gesteund en gewaardeerd als een ‘levend en levendig’ theater nu plotseling wordt weggezet als een overbodig theater waarin niet meer geïnvesteerd hoeft te worden.”

Theater de Engelenbak is met zijn open podium, de Open Bak, voor veel cabaretiers het startpunt geweest van hun theatercarriere, zoals Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Youp van ’t Hek, Lebbis en Jansen, Plien en Bianca, Lenette van Dongen, Marc-Marie Huijbregts en Maarten van Roozendaal. Ook nieuwere lichtingen cabaretiers zijn daar te zien tijdens hun eerste stappen. Daarnaast zijn er op donderdag, vrijdag en zaterdag amateurvoorstellingen te zien.

De organisatie roept iedereen op om de petitie tegen de geadviseerde sluiting.
engelenbak.petities.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.