nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Overleden: Bert Koster

Stand-up comedian Bert Koster (1950-2012) blijkt op 20 juli jl op 61-jarige leeftijd te zijn overleden, dat meldt Camedy.nl. Hij is in besloten kring begraven.

Na een onsuccesvolle carriere bij de marine was hij trambestuurder, worstmaker, pindabakker, filmoperateur en theatertechnicus. Zo rolde hij het comedyvak binnen.

In 1996 was hij finalist tijdens het Leids Cabaret Festival, waarna hij in het land te zien was met zijn programma ‘Ouwe lullen in de gloria’. Ook was hij te zien in The Comedy Factory van J├Ârgen Raymann.

Koster viel op met zijn sterke cynische one-liners en onafscheidelijke bierpul. Naderhand verdween hij uit het theatercircuit, maar was nog altijd actief als comedian. In 2007 was hij finalist bij het Vlaamse Humorologie.

In maart 2010 werd hij voor de gemeenteraadsverkiezingen door de Nieuwe Communistische Partij Nederland (NPCN) in Amersfoort voorgedragen als lijsttrekker. Koster was geen lid van de NPCN, maar volgens de partij kon hij echter wel voor een vrolijke noot en wat leven in de politieke brouwerij zorgen. De partij won geen raadszetels.

Eerder dit jaar was hij nog te zien in het SBS-programma Bonkers.

Hieronder een volledig optreden van Koster.


enkele teksten van Koster

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.