nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Irene van der Aart

Irene van der Aart – De Boer op: een plattelandsidylle
ISBN 9789045022413

Sinds 2008 schrijft cabaretiere en actrice Irene van der Aart een maandelijkse column voor dagblad de Gelderlander waarin ze haar ervaringen met het platteland – ze heeft een relatie met een boer uit de Achterhoek – tegen het licht houdt van haar stadse roots. In oktober verschijnt het boek ‘De boer op’ over hetzelfde thema.

Cabaretière en actrice Irene van der Aart was een stadse vrouw met een zwak voor muzikanten met cowboylaarzen en bindingsangst. Tot ze, lang voor Boer zoekt vrouw een televisiehit werd, op Cuba een boer tegen het lijf liep. Een Achterhoekse boer met koeien. Sinds die tijd reist ze heen en weer tussen Amsterdam en de Achterhoek. Na een optreden in Middelburg of Meppel wachten haar plotseling boerentaken. Koeien verplaatsen, nageboortes opvangen en trekker rijden. Ze hoopte op het platteland tot rust te komen, maar hoe kon ze weten dat bronstige stieren en overspannen hanen zoveel lawaai maken? De Boer op gaat over de verschillen tussen het leven in de stad en op een boerderij. Over kringfeestjes, ‘buurt vragen’ en gemoedelijkheid op het platteland, en de hufterigheid, coaches en cafés met verse muntthee van de stad. Over achterdocht en vooroordelen. Over het beste van twee werelden en de waarheid over leven met een boer.

Van der Aart vormt jarenlang samen met Paulien Cornelisse cabaretduo Rots, brengt geimproviseerd ‘cabaret op maat’, speelt in musicals, zingt, leidt workshops en regisseert. Dit seizoen is ze te zien met haar tweede avondvullende voorstelling ‘De Boer Op’.
www.ireneopdeboerderij.nl

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.