nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Muzikale Helden in De Kleine Komedie

Van dinsdag 11 t/m zaterdag 15 september presenteert De Kleine Komedie de vijfde editie van de muziekvoorstelling Muzikale Helden. Ntjam Rosie, Gerard van Maasakkers, Gé Reinders, Maurits Westerik, Hanneke Drenth, Raf Walschaerts en Anneke van Giersbergen zingen dit jaar nummers van hun eigen muzikale helden. Van The Rolling Stones tot Bram Vermeulen en van Vanessa Paradis tot The Band.

In Muzikale Helden horen we de nummers die de zangers zelf vroeger grijs draaiden, die hun muzieksmaak kleur gaven en waardoor ze wezenlijk gevormd zijn. Het zijn de nummers waar ze zich tot nu toe voor schaamden of liedjes die ze zo goed kennen, dat het bijna eng is om ze voor publiek te zingen. Leo Blokhuis vormt gewoontegetrouw het muzikale geweten en plaatst de nummers in de tijd met verrassende anekdotes. Hierdoor ontstaat een bijzonder beeld van de popgeschiedenis en de inspiratiebronnen van hedendaagse, succesvolle zangers en zangeressen.

Muzikale Helden is een initiatief van De Kleine Komedie en viert dit jaar haar eerste lustrum met deze vijfde editie. Zoals het Parool schreef: ‘Muzikale Helden is hard op weg om voor De Kleine Komedie te worden wat Zomergasten is voor de VPRO.’ Het programma wordt geregisseerd door Dick Hauser en muzikaal ondersteund door Leon Klaasse, Thijs Vermeulen, Wouter Planteijdt en Jan Robijns.

Voor meer info:
www.dekleinekomedie.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.