nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Engelenbak mag niet dicht: actieweek 1 t/m 6 oktober

Theater De Engelenbak dreigt te moeten sluiten door het besluit van de Amsterdamse kunstraad om geen subsidie toe te kennen. Om de gemeente ervan te overtuigen dat De Engelenbak niet dicht mag, wordt van 1 t/m 6 oktober actie gevoerd.

Met medewerking van Youp van ‘t Hek, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Klaas van der Eerden, de Comedytrain, Maarten van Roozendaal, Paulien Cornelisse en vele anderen.

Tijdens de actieweek staan zij éénmalig geprogrammeerd, artiesten die ooit in De Engelenbak zijn begonnen en inmiddels een succesvolle carrière hebben opgebouwd. Om de acties van De Engelenbak te steunen spelen zij allemaal belangeloos een benefietvoorstelling. Omdat zij De Engelenbak een warm hart toedragen. Omdat zij zich een Amsterdam zonder Engelenbak niet kunnen voorstellen.

Een kaartje voor deze exclusieve voorstelling kost 29,50 euro inclusief drankje. (en geldt tevens als donatie).

Maandag 1 oktober: THEATRALE MARS
De week begint maandag 1 oktober met een mars van De Engelenbak naar het Stadhuis om de gemeente onze petitie aan te bieden die binnenkort over de toekomst van De Engelenbak gaan beslissen. OPROEP! Wij roepen iedereen die De Engelenbak wil steunen op om zich aan te sluiten bij deze theatrale mars naar het stadhuis. We verzamelen om drie uur ’s middag vóór Theater De Engelenbak in de Nes.

Dinsdag 2 oktober: Maarten van Roozendaal
Speciaal voor Theater De Engelenbak speelt Maarten van Roozendaal éénmalig zijn nieuwste voorstelling De Gemene Deler in Theater De Engelenbak, waar het allemaal ooit begon. Die voorstelling is inmiddels genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Woensdag 3 oktober: Brigitte Kaandorp
Brigitte Kaandorp was begin jaren ’80 regelmatig in de Open Bak te zien. Inmiddels is zij twaalf theatershows verder en o.m. winnares van een zilveren Harp en de Annie M.G. Schmidtprijs (2011). Haar laatste voorstelling Cabaret voor beginners stond dit voorjaar in Carré, maar vanavond keert Brigitte Kaandorp terug naar De Engelenbak met een speciaal programma dat is samengesteld uit de mooiste liedjes, waarmee zij het Nederlandstalige lied de afgelopen dertig jaar heeft verrijkt met Bernd van den Bosch op piano.

Donderdag 4 oktober: Comedytrain
Comedytrain is het eerste Nederlandse gezelschap van stand-upcomedians, in 1990 door Raoul Heertje opgericht als ‘podium’ voor stand-upcomedy in Nederland. In die eerste jaren maakte Comedytrain regelmatig gebruik van de Open Bak door aanstormend komisch talent juist daar auditie te laten doen. Inmiddels heeft Comedytrain al weer vele jaren zijn thuisbasis in café Toomler, onder het Hilton-hotel. Of het nu is om hun nieuwste grappen uit te proberen of om de Open Bak te presenteren; nog steeds vinden veel comedians van Comedytrain wekelijks de weg naar de Engelenbak. Op 4 oktober zal een Engelenbak-waardige Comedytrainafvaardiging u verrassen met een niet te missen voorstelling.

Vrijdag 5 oktober: Paulien Cornelisse
Paulien Cornelisse is cabaretière en schrijfster. Nog vóórdat ze landelijke bekendheid verwierf met haar boeken en theaterprogramma’s, deed Paulien ervaring op in De Open Bak. Speciaal voor Theater De Engelenbak speelt zij vanavond een theatercollage met de mooiste fragmenten uit haar voorstellingen.

Zaterdag 6 oktober: Youp van ’t Hek, Henry van Loon, Klaas van der Eerden, Ronald Goedemondt
De actieweek wordt op zaterdag afgesloten met een viertal cabaretiers van impresariaat Hekwerk, die alle hun sporen in Theater De Engelenbak hebben liggen. Voor Youp van ’t Hek is dat dertig jaar geleden, voor Henry van Loon is dat nog maar een paar jaar. Klaas van der Eerden speelt dit seizoen met ‘Breedbeeld’ alweer zijn zevende enthousiast ontvangen soloprogramma, terwijl ook Ronald Goedemondt voor zijn laatste programma ‘binnen de lijntjes’ goede recensies kreeg en bovendien voor de 2e keer werd genomineerd voor de Poelifinario. Samen presenteren deze succesvolle cabaretiers voor De Engelenbak een eenmalige combinatievoorstelling met de leukste fragmenten uit hun soloprogramma’s. Een avond om niet te missen!

Voor meer info:
www.engelenbak.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.