www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Lenette van Dongen in tv-programma ‘Maestro’

Cabaretiere Lenette van Dongen is één van de kandidaten van het nieuwe tv-programma ‘Maestro’. Acht BN’ers zullen daarin proberen om een groot symfonieorkest te dirigeren. Naast Van Dongen zijn dat o.a. Wolter Kroes, Kleine Viezerik, Catherine Keyl, Michiel Romeijn en Tanja Jess. Vanaf 8 november op Nederland 1, 20.30 uur.

Ze gaan de uitdaging aan om zich in acht weken te ontwikkelen tot dirigent van het symfonieorkest Holland Symfonia.

Maestro-presentator Fits Sissing: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien, maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 65 man, zoals het Holland Symfonia, goed door een muziekstuk te leiden. En de acht kandidaten zullen dat vanaf de eerste aflevering meteen ondervinden. Ze worden direct in het diepe gegooid en moeten vol aan de bak om overeind te blijven. Dat levert mooie, spannende en soms ook hilarische televisie op. In Engeland, Noorwegen, Zweden en Denemarken is Maestro een groot succes. Ik vind het bijzonder dat de AVRO dit programma nu naar Nederland haalt en dat ik het samen met een aantal gepassioneerde mensen uit de wereld van de klassieke muziek mag gaan maken.”

De jury bestaat uit Holland Symfonia-dirigent Otto Tausk (voorzitter), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest).

De opnames van Maestro starten vandaag.
facebook.com/avromaestro

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.