www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Moeder, ik wil bij de revue – met liedjes van Wim Sonneveld

‘Moeder ik wil bij de revue’ is een 8-delige serie met liedjes van cabaretier Wim Sonneveld en vertelt over het leven en de liefde van een kolenboer. Vanaf 8 oktober elke maandag bij Omroep MAX op Nederland 1, om 22.05 uur.In de tweede helft van de jaren 50 breekt in Nederland oorzichtig de welvaart aan, maar niet voor Bob Somers, zijn vader en vier zussen. Als zoon van een dorpse kolenboer is Bob voorbestemd de zaak van zijn vader over te nemen. Als Bob in de stad een revue bezoekt, slaat er een vonk over. Niet alleen tussen hem en het klatergoud van de revue, maar ook tussen Bob en Jeanne, de dochter van de eigenaar van een zaak in moderne huishoudelijke apparaten.

Bob verhuist naar de stad en weet een baantje als toneelknecht te bemachtigen en is zo dagelijks getuige van de revuevoorstelling. De hoofdcast bestaat uit Egbert-Jan Weeber, Noortje Herlaar, Annet Malherbe, Huub Stapel, Peter Blok, Gerrie van der Klei, Jon van Eerd, Eva van de Wijdeven en Mike Weerts.


Robert Long zingt op het Gala van het Nederlandse lied ter ere van Wim Sonneveld ‘
Moeder, ik wil bij de revue’.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.