nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Expositie Le Chat Noir in Parijs

Binnenkort in Parijs? Het Musée de Montmartre besteedt met een expositie aandacht aan Le Chat Noir uit Montmartre, voorloper van het Nederlandse cabaret. Nog tot en met 13 januari 2013 te zien.

Opgericht in 1881 door Rodolphe Salis was Le Chat Noir een verzamelpunt van schrijvers, dichters, muzikanten, schilders en andere artistieke figuren. Uiteindelijk sloot het cabaret in 1896. Zwartekat.nl is vernoemd naar Le Chat Noir.

De expositie poogt de literaire, artistieke en muzikale sfeer van Le Chat Noir te recreëren. Met meer dan 200 werken van uiteenlopende artiesten, zoals Henri de Toulouse-Lautrec, Edouard Vuillard, Théophile-Alexandre Steinlen, Adolphe Willette, Henri Rivière, the Incoherents, the Nabis, Symbolists en humoristen. Ook is er muziek uit die periode te horen.

Voor meer info:
www.museedemontmartre.fr
tip: Annoesjka

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.