nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp – Dit is een meezinger
ISBN 978 90 388 9469 0

Lees- en liedboek met teksten én bladmuziek van Kaandorps liedjes.

Op 15 oktober presenteert Brigitte Kaandorp in de Stadsschouwburg Haarlem haar bundel, begeleid door Cor Bakker, samen met studenten van de Amsterdamse Kleinkunst academie, het Vrouwenkoor Malle Babbe en de 10-jarige pianoleerling Rosalie.
klik voor kaarten

Brigitte Kaandorp trekt al bijna dertig jaar volle zalen. Al haar shows zijn op de televisie te zien geweest, ze is een publiekslieveling bij uitstek en veel van haar liedjes behoren inmiddels tot de canon van Nederland. Ze schrijft al haar teksten zelf, maar nooit eerder publiceerde zij een boek…

Heden is het zover: Haar chique gebonden Groot Lees- en Liedboek met bijna al haar wereldberoemde teksten is uit! Iedereen kan nu op piano of ukelele meespelen en –zingen, want de liederen zijn voorzien van melodie, akkoorden en piano- of ukelelebegeleiding.
Ook schreef Brigitte bij elk lied een verhaal over de ontstaansgeschiedenis ervan en bevat het boek enkele uitzonderlijke documenten waaronder bijvoorbeeld haar afwijzing voor de Kleinkunstacademie en de eerste recensies. En alles zelf geïllustreerd! Ook nog!

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.