nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Stichting Nederlands Komedie Theater

Een overzicht van de premières deze week, met: Stichting Nederlands Komedie Theater.

Stichting Nederlands Komedie Theater – Max Tailleur – Ik lach om niet te huilen
Premiere: Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk, 18 okt 2012.

Sam en Moos. Wie kent ze niet? De kameraden van ras komiek en moppentapper
Max Tailleur (1909-1990). Decennialang vertelde hij zijn moppen, witzen en anekdotes aan het Nederlandse publiek. Meestal in zijn vertrouwde theater De Doofpot, maar ook in theaters in Nederland en ver daar buiten. Verhalen over de Joodse schlemiel die toch zijn kop boven water weet te houden.

Een voorstelling over een man met de lach en de tragedie. Een leven vol hoogtepunten en diepe dalen. Want hoewel Tailleur en zijn vrouw de oorlog overleefden, verloren ze al hun familieleden. En na de oorlog verweten de overlevenden Tailleur altijd te lachen om de Joodse tragedie. Daarbij had hij ook nog last van zware reuma die hem zijn hele leven teisterde. Maar altijd bleef hij vechten voor zijn eer en grappen. Want wat moest Tailleur anders? Hij lachte om niet te huilen.

Een ontroerende theatervoorstelling over een leven met grote tegenstellingen en ontroerende momenten, afgewisseld met liedjes en het repertoire van deze komiek.

Nog te zien tot en met 21 februari 2013.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.