www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Start inschrijving Leids Cabaret Festival

Vanaf nu kunnen aanstormend cabarettalent en theatermakers zich melden voor de 35e editie van het Leids Cabaret Festival. Het festival vindt plaats van 11 t/m 16 februari 2013 in de Leidse Schouwburg.

Voor aanmelden en meer informatie over het Leids Cabaret Festival:
www.leidscabaretfestival.nl

Het VARA Leids Cabaret Festival is al voor het 35e jaar een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het festival probeert jonge cabaretiers/theatermakers te stimuleren door de deelnemers zowel voor, tijdens als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Javier Guzman, Wim Helsen, Micha Wertheim, Roy Aernouts en uit de nieuwere generaties Katinka Polderman, Stefan Pop, Emilio Guzman en Jeroen Leenders begonnen ooit hun carriƩre op het toneel van de Leidse Schouwburg.

De 35e editie van het VARA Leids Cabaret Festival zal plaatsvinden van 11 t/m 16 februari 2013. Na de audities en selectie, beginnen we het festival met acht deelnemers die tijdens de voorrondes op maandag 11 en dinsdag 12 februari laten zien wat ze in huis hebben. Van deze acht deelnemers zullen er vijf doorgaan naar de halve finale op donderdag 14 februari. Van de vijf halve finalisten gaan er drie door naar de finale op zaterdag 16 februari. Voorafgaand aan het festival vindt er een workshopweekend plaats waar de deelnemers met regisseurs kunnen schaven aan hun programma.

Categorie: Festivals | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.