nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cornelis Vreeswijk Gala in IJmuiden

Op 12 november 1987 overleed de Nederlands-Zweedse zanger Cornelis Vreeswijk. In de Stadsschouwburg Velsen wordt precies 25 jaar naar zijn dood een muzikale hommage aan hem gebracht. Met medewerking van Maarten van Roozendaal, Laurens Joensen, Fernando Lameirinhas en Fay Lovsky.

Kaarten zijn €28.
www.stadsschouwburgvelsen.nl

Cornelis Vreeswijk Gala in Stadsschouwburg Velsen

Hommage door o. a. Maarten van Roozendaal, Fay Lovsky, Fernando Lameirinhas, Laurens Joensen

Precies 25 jaar na de dood van Cornelis Vreeswijk brengt de Stadsschouwburg Velsen i.s.m. het Cornelis Vreeswijk Genootschap op maandag 12 november (20.15 uur) een bijzondere muzikale hommage aan de legendarische zanger. Vreeswijkkenner/muzikant Laurens Joensen verzamelde daarvoor topmuzikanten als Maarten van Roozendaal, Fernando Lameirinhas en Fay Lovsky. Zij doen méér dan de grootste hits en belichten Vreeswijk’s veelzijdigheid: van de Croce-songs tot de Swedish folk-sound. Vreeswijk maakte in Nederland furore met hits als o.a. ‘De Nozem en de Non’ en ‘Veronica’. Speciale gasten zijn zanger Jack Vreeswijk, die in Zweden in de voetsporen van zijn beroemde vader is getreden, én Tonny Vreeswijk, de jongste zus van Cornelis.

Internationaal vermaarde IJmuidense troubadour

Cornelis Vreeswijk (8 augustus 1937 – 12 november 1987) was een bijzonder mens. Geboren in IJmuiden verhuisde hij op jonge leeftijd naar Zweden, waar hij een van de meest invloedrijke artiesten van de 20ste eeuw werd. Tot aan zijn vroegtijdige dood maakte hij er meer dan 30 platen. Folk, blues, rock, samba: de Zweedse muziek van Vreeswijk kent vele kanten. Zijn unieke stemgeluid, zijn ijzersterke teksten en zijn turbulente levenswandel maakten hem tot een uniek fenomeen in de Scandinavische wereld. In Nederland is de naam Vreeswijk verbonden aan nummers als ‘De Nozem en de Non’, ‘Veronica’, en ‘Misschien wordt het morgen beter’. Zijn eerste LP in ons land, uit 1972, werd platina. In Zweden heeft Vreeswijk inmiddels een legendarische status. Er is een Cornelis Vreeswijk Stichting, een jaarlijks muziekfestival rond zijn muziek en een Vreeswijk-cultuurprijs. In Stockholm is zelfs een park naar hem vernoemd.

Voorafgaand aan het Gala zingt KOORnelis liederen van de troubadour in de foyer.

Prijs: €28,-

Info: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255-515789

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.