nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Hommage aan Boudewijn Büch met Diederik van Vleuten

Op 22 november 2012 is in Theater De Luifel te Heemstede ‘Een Requiem voor Boudewijn Büch’ te zien, met medewerking van onder meer Diederik van Vleuten. Op 23 november 2002 overleed Büch. De avond ervoor trad hij nog op in De Luifel met zijn theaterprogramma ‘Op Reis. Een diavoorstelling zonder dia’s’. Die avond in Heemstede zou zijn laatste publieke optreden zijn.

Het requiem is een hommage in woord, beeld en muziek door Diederik van Vleuten en Jaap Stork naar aanleiding van de tiende sterfdag van wereldreiziger, schrijver, dichter, programmamaker en bibliofiel Boudewijn Büch.

Diederik Van Vleuten vertelt over Boudewijns leven, leest voor uit zijn werk, staat stil bij zijn vele belangstellingen. Jaap Stork speelt op een historische vleugel en belicht werk van Büchs meest geliefde componist: Maurice Ravel. Klaas Koppe levert speciaal voor deze avond nog nooit vertoonde foto’s van o.a. de Ravel-reis die hij maakte samen met Boudewijn.
www.theaterdeluifel.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.