nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cameretten: de finalisten zijn bekend


Jelle Denturck, Rene van Meurs en Tom Lash gaan door naar de finale van het 47e Cameretten Festival. Dat maakt de jury net bekend. Zij spelen morgen in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Bij de bekendmaking las juryvoorzitter ‘uittreksels’ van de juryrapporten die na iedere voorronde van de deelnemers zijn geschreven. Dit zei hij over de finalisten:

Jelle Denturck
Op het podium staat een droevige clown die met een natuurlijke tragiek zijn verhaal vertelt. Jelle oogt zelfverzekerd en oorspronkelijk en laat zien een goed gevoel voor theater te hebben. Hij moet wel oppassen voor het debiteren van te veel flauwiteiten en het doorbreken van de betovering.

René van Meurs
René van Meurs is een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar die in een hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt. Het programma heeft een mooi thema. Zijn scherpe observaties verpakt hij op slimme wijze, en hij brengt daarin leuke rare dwarsverbanden aan. Het programma is af, maar soms te gepolijst waardoor de spanning hier en daar weg ebt.

Tom Lash
Tom Lash wil in zijn programma REM graag alles begrijpen van de wereld om zich heen. Hij neemt hiervoor publiek en jury op een bijzondere manier mee in zijn zoektocht naar antwoorden. Het programma van Tom bevat sterke en subtiele originele grappen, die hij ogenschijnlijk vrij achteloos het publiek in laat vallen. De toon waarop hij zijn programma brengt varieert te weinig, evenals zijn fysieke houding op het podium, Een schepje er bovenop en iets meer dynamiek zou geen kwaad kunnen. Zijn eigen kijk op de wereld is in ieder geval interessant genoeg om verder te ontwikkelen.

Voor meer info:
www.cameretten.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.