www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Andermans Veren Live, Ashton Brothers, Stefan Pop, Jochen Otten, Greg Shapiro

Een overzicht van de premières deze week, met: Andermans Veren Live, Ashton Brothers, Stefan Pop, Jochen Otten, Greg Shapiro.

Andermans Veren Live – Voor de prijzen en de roem
Premiere: De Fransche School in Culemborg, 10 dec 2012

Een voorstelling die nieuw licht schijnt op de veranderingen van dit moment, met oude en nieuwe liedjes uit het bestaande Nederlandse theaterrepertoire. Vol humor en integriteit schoppen ze de vastgeroeste denkwijzen van ons verwarde landje overhoop.

Nog te zien tot en met 3 mrt 2013.
speellijst

Ashton Brothers – Treasures
Premiere: Oude Luxor Theater in Rotterdam, 10 dec 2012

Met tien jaar ben je nog piepjong, maar oud genoeg om herinneringen op te halen. In hun nieuwe theatershow ‘Treasures’ gaan de Ashton Brothers een berg met verborgen schatten te lijf, op zoek naar juweeltjes uit hun eigen verleden. De man die met zijn tanden een ladder beklimt, de jazzmuzikanten, de kaalhoofdige penismannen, de rolstoelende trapezewerker; ze duiken in geheel vernieuwde vorm op en vermengen zich moeiteloos met splinternieuwe, halsbrekende acts. Terugkijkend en vooruitblikkend laten Pepijn Gunneweg, Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde zien dat ze meer dan ooit de grenzen van het theater én hun lichaam opzoeken. ‘We zijn sneller, energieker en sterker, en we gaan hoger, breder en dieper’, aldus de Ashtons. Rode draad blijft hun fascinatie met de antiheld die zich op tragikomische wijze ontworstelt aan zijn lot. Bij de Ashton Brothers wint hij altijd.

Nog te zien tot en met 17 mei 2013.
speellijst

Stefan Pop – Mijn blauwe periode
Premiere: Stadsschouwburg in Utrecht, 13 dec 2012

“Zijn onschuldige studentenlook is bedrieglijk, want de man kan keihard uithalen om seconden later alweer te vertederen. Zulke types komen met alles weg. Wij noemen dat ook wel eens: onuitstaanbaar. Wat niet wordt gezien op internet, televisie, foto of telefoon, bestaat tegenwoordig niet. Er valt ontzettend veel te zien, terwijl juist dat wat je niet ziet, tot de verbeelding spreekt. In zijn tweede voorstelling zoekt Stefan naar het plaatje dat niet wordt gezien. Of dat lukt? Dat zul je zelf moeten komen zien, anders geloof je het toch niet.

Nog te zien tot en met 3 mei 2013.
speellijst

Jochen Otten – Jochen Otten on ice
Premiere: Diligentia in Den Haag, 14 dec 2012

In ‘Jochen Otten on ice’ houdt Jochen een hilarisch relaas over de eeuwige twijfel. Zijn komische wereld legt niet alleen de onrust van het twijfelen volkomen bloot, maar met vlijmscherpe grappen luidt hij ook het einde ervan in. Even pijnlijk als ontroerend. Even gitzwart als frivool.

Nog te zien tot en met 31 mei 2013.
speellijst

Greg Shapiro – Superburger
Premiere: De Meervaart in Amsterdam, 14 dec 2012

Greg Shapiro, de Amerikaanse Nederlander, viert zijn 20-jarig verblijf in Europa en daagt de Nederlander uit: als je niet zoveel immigranten wilt hebben, stop dan met zo fantastisch te zijn! In deze nieuwe show stelt hij wederom kritische vragen en houdt het Nederlandse publiek een spiegel voor, met als resultaat vaak een bulderende lach, maar het zet ook aan tot denken. Omdat Nederlanders zo goed en graag Engels spreken, doet hij dat zelf ook nog steeds.

Nog te zien tot en met 10 mei 2013.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.