www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Boom Chicago vertrekt van Leidseplein

De Amsterdamse comedygroep Boom Chicago verhuist in januari van het Leidseplein naar de Rozengracht, waar het Rozentheater was gehuisvest.

Aanleiding voor de verhuizing is dat de speeltijden van de comedygroep af en toe lastig in te plannen waren. Zo bleek de zaterdagavond zowel populair bij de comedygroep als bij de organisatoren van de feestavonden.

Boom Chicago wil in het Rozentheater in 2013 het 20-jarig jublieum vieren en hoopt er daar meer ruimte voor te hebben. De locatie aan het Leidseplein wordt nog wel gebruikt voor de clubavonden van Chicago Social Club.

Op de lokatie aan het Leidseplein werd in 1933 het Leidsepleintheater geopend. Grote namen van het Nederlands cabaret zouden er te zien zijn, waaronder Louis Davids, Wim Sonneveld en het ABC Cabaret van Wim Kan en Corry Vonk.

In 1958 werd het lokatie omgebouwd tot bioscoop, maar in 1993 weer heropend als theater. Sinds 1997 was Boom Chicago één van de vaste bespelers.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.