nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Henk Rijckaert, Gebroeders Fretz

Een overzicht van de premières deze week, met: Henk Rijckaert, Gebroeders Fretz.

Henk Rijckaert – Zwerm
Premiere: C.C. de Herbakker in Eeklo, 11 jan 2013

Misschien heb je ooit al eens een zwerm spreeuwen gezien. Misschien ook niet. Misschien ben je ooit door een zwerm dondervliegjes gefietst. Misschien ook niet. Misschien heb je ooit op TV een school vissen gezien. Misschien heb je geen TV. De schichtige sierlijkheid waarmee een zwerm beweegt. Hoe de zwerm plots van richting verandert zonder dat één vogel piept: ‘drie, twee, één, naar rechts!’ Niemand zit aan het stuur, niemand bepaalt de richting. En toch gaan ze allemaal dezelfde kant uit. In de zwerm bepaalt tegelijk iedereen én niemand waar het naartoe gaat. Zo is het ook met ons. We gaan allemaal samen een richting uit. Wij als zwerm mensen. Niemand zit aan het stuur, het heeft geen zin te schreeuwen naar de chauffeur: ‘naar links!’. Want niemand is de chauffeur, en we zijn het allemaal. Wij… de zwerm.

Nog te zien tot en met 25 mei 2013.
speellijst

De Gebroeders Fretz – Revolte
Premiere: Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk, 11 jan 2013

Banken vallen neer, ons geld is gewichtloos, de wereld staat in de fik en het grijze midden regeert. Er is geen tijd meer voor gedonder. Het is tijd voor een revolte. Maar moet je om een opstand te beginnen niet eerst doordringen tot het centrum van de macht? In ‘Revolte’ besluiten De Gebroeders Fretz hun idealen in Den Haag te gaan verwezenlijken. Hun missie is om van Johan de eerste bruine minister-president van Nederland te maken, met Marcel als oer-Hollandse spindoctor en running mate aan het roer. Een historische strijd breekt aan, maar als Obama het in Amerika kan, dan kunnen deze gebroeders het hier toch ook?

Nog te zien tot en met 11 mei 2013.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.