nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Humorologie concours stopt

Humorologie concours

Eén van de meest bekende comedywedstrijden van Vlaanderen stopt ermee. Sinds 1990 organiseerde Humorologie zijn tweejaarlijks concours, een zoektocht naar nieuw talent waarbij de finalisten workshops en begeleiding aangeboden kregen. De organisatie verlegt de focus naar circus.

Als reden wordt genoemd de toegenomen populariteit van het genre. De honger naar nieuw talent is zo groot, dat de organisatie dit niet zegt te kunnen volgen. Humorologie signaleert ook het gevaar dat nieuw talent te vroeg doorbreekt zonder voldoende ontwikkeling. Dat constateerde men bij de laatste edities waar ‘artistieke kwalitatieve uitschieters’ de uitzondering waren. Ook de opkomst van andere comedywedstrijden worden als reden aangedragen.

Eerdere winnaars van het Humorologie concours waren onder meer Steven Mahieu (2011), Michael Van Peel (2009), Gino Sancti (2002), Wouter Deprez (2000) en Vrolijk België (met Wim Helsen, 1998).
www.humorologie.be

Categorie: Festivals | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.