nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kirsten van Teijn wint Griffoen Zuidplein Cabaret Festival

Kirsten van Teijn heeft de jury- én publieksprijs gewonnen tijdens de finale van het 7e Griffioen Zuidplein Cabaret Festival.

Over haar optreden zei de jury: “Er zit vaart in het programma en ze heeft een enorme power.” Daarbij schakelt ze “met gemak van hysterie naar kwetsbaarheid en van een klassieke schoonheid naar een lomp wijf.” Van Teijn werd begeleid door pianist Martijn Kardol.

De andere finalisten waren Rajko Disseldorp, Steffen Brinkhaus, Kasper & Gerthein (Kasper van der Laan en Gerthein Boersma) en De Gebroeders Verelst.

Juryrapport Kirsten van Teijn

Het optreden van Kirsten in de finale is slordiger dan in de halve finale. Deels door versprekingen, deels door de techniek, maar ze weet zich er prima uit te redden. Zelfs de publieksparticipatie die niet geheel vlekkeloos verliep. Er zit vaart in het programma en ze heeft een enorme power. De jury vindt interessant dat ze in haar performance met gemak schakelt van hysterie naar kwetsbaarheid en van een klassieke schoonheid naar een lomp wijf. Het is een voorstelling met een idee. We willen graag meer van haar zien.

Juryrapport Rajko Disseldorp

We zien in Rajko het potentieel om tot zowel een inhoudelijk als grappig programma te komen. Hij staat vol met levenslust en met zelfspot op het podium. Hij is een intense aanwezigheid en prettig onaangepast. De jury hoopt dat dit zo blijft, want het van de hak op de tak gaan bevalt ons goed. De timing van de grappen zouden nog beter kunnen. Rajko is een bijzonder talent, bevlogen en we zien toekomst.

Juryrapport Steffen Brinkhaus

Steffen, onze technoseksuele infobesitas patient, is een leuke podiumpersoonlijkheid met een prettige mimiek en een goede theatrale uitstraling. Waarbij Steffens schrijftalent direct opvalt met mooi geformuleerde zinnen. Hij is een heldere verteller, met een goede dictie. De jury adviseert om wat meer variatie in de intonatie aan te brengen, omdat het nu teveel dezelfde kadans heeft. Zoek daarin vooral de emotionele hoogte- en dieptepunten op.

Juryrapport Kasper en Gerthein

Kasper van der Laan en Gerthein Boersma hebben enorme stappen gemaakt sinds de halve finale. Door een betere rolverdeling kwamen beide spelers nu beter uit de verf. Heerlijk dat er weer een duo op het podium staat met originele tekstvondsten. Zoals het vergroten van je woordenschat, maar ook het verkleinen. De voorstelling is nu beter uitgewerkt, heeft een betere visuele invulling gekregen en het is allemaal enorm geestig. Soms wordt het allemaal wel iets te relaxt en moeten ze oppassen dat het niet leidt tot spanningsloosheid.

Juryrapport De Gebroeders Verelst

We vinden Pieter en zijn broer een groot talent. Hij is een innemende dynamische speler die het podium goed weet te vullen. De vorm van de broer die elk moment binnen kan komen als tegenspeler is leuk gevonden, vergeleken met de halve finale kwam dit nu veel beter tot zijn recht.
Maar wie zien we nou eigenlijk op het podium? We vinden het jammer dat we over Pieter zelf weinig te weten komen. Verder brengt hij zijn teksten met veel urgentie, die er lang niet altijd is. Inhoudelijk zou er nog flink aan het programma moeten worden gesleuteld.

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.