nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Paul de Leeuw stopt met zaterdagavondshow

Paul de Leeuw wil volgend seizoen geen grote zaterdagavondshow meer maken. Dat heeft hij vandaag gezegd in een interview met het AD. Aanleiding zijn teruglopende kijkcijfers voor zijn shows, onder meer door aanhoudende concurrentie van RTL4.

In het verleden trokken zijn shows op de zaterdagavond 1,5 tot 2 miljoen kijkers, maar afgelopen zaterdag keken er 892.000 kijkers naar ‘Langs de Leeuw’. Tegenover het AD: “Nederland 1 heeft op dat tijdstip iemand anders nodig. (..) Je ziet het aan de kijkcijfers: mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour.”

In mei eindigt zijn contract bij de VARA. De Leeuw wil praten over een verlenging, maar dan wel over een andere invulling van zijn overeenkomst.

In Vlaanderen viert De Leeuw met zijn programma ‘Manneke Paul’ triomfen bij de commerciĆ«le zender VTM. Onlangs won hij hiermee een Zilveren Televisiester in de categorie Beste Entertainmentprogramma. In 2014 komt hij met een vervolg op zijn theaterprogramma Poephoofd, getiteld ‘Ik ben rustig’.
bron: NRC, AD

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.