nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Waardering voor Henk van Gelder

Op 22 april wordt ‘De Waardering’ uitgereikt aan journalist, recensent en biograaf Henk van Gelder. Zijn jarenlange blijk van liefde voor cabaret en kleinkunst en zijn onafhankelijke en integere manier van schrijven op niet-commerciĆ«le basis zijn aanleiding om hem de prijs toe te kennen.

De Waardering is een tweejaarlijkse prijs voor iemand die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt in een rol achter de schermen van de Nederlandse kleinkunst. Van Gelder is journalist en theaterrecensent bij NRC Handelsblad. Daarnaast heeft hij inmiddels meer dan dertig boekpublicaties op zijn naam staan, met name over onderwerpen uit de Nederlandse cabaret- en kleinkunstgeschiedenis. Van Gelder schreef biografiƫn van Wim Sonneveld, Simon Carmiggelt, Jacques van Tol, Jaap van de Merwe en Leen Jongewaard.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs tijdens de zesentwintigste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Aan de prijs is een geldbedrag van €1500 verbonden.
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.