nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Karin Bruers

Karin Bruers – Brigadieroversteekmoeder
ISBN 9789048816781

Een kleine dertig montere korte verhalen over de jeugd van Bruers en haar leven als alleenstaande moeder.
lees een fragment

Mijn oma heeft vijftien kinderen gebaard. Mijn moeder acht. En dat is niet omdat wij Brabants zijn, of katholiek: wij zijn gewoon vreselijk vruchtbaar. Er hoeft bij ons maar een pet aan de kapstok te hangen of wij zijn zwanger.

Karin Bruers is cabaretiere. Ze groeide op in een groot en chaotisch gezin in een Tilburgse volkswijk met een vindingrijke, non-conformistische moeder. Tegen de tijd dat Karin haar Spaanse vriend verstond, had ze al twee kinderen van hem. Door het single moederschap komt ze terecht in een wereld die vol zit met klein onrecht, Cito-toetsintimidatie, vette buurtbarbecues en zure wereldwinkellinzensoeptrutten.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.