www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cultura24 in het teken van Maarten van Roozendaal

Cultura24 brengt zaterdagavond 6 juli een eerbetoon aan Maarten van Roozendaal. Vanaf 20.30 uur staat het themakanaal van de publieke omroep in het teken van zijn carrière. Naast twee documentaires zijn de voorstellingen ‘Barmhart’ en ‘De Bende van Vier’ te zien.

De ingelaste thema-avond begint met de documentaire Je moet het maar durven. Hierin wordt Van Roozendaal samen met contrabassist Egon Kracht en gitarist Marcel de Groot gevolgd tijdens de repetities en optredens van hun voorstelling Het wilde westen (2008). Aan de orde komen de werkwijze van Van Roozendaal, de samenwerking met zijn vrouw (regisseuse Eva Bauknecht), de gegroeide diepgang in zijn tekstenen de ontwikkeling in zijn carrière.

De theatervoorstelling Barmhart (21.00 uur) is niet eerder op televisie uitgezonden. Het betreft een tv-registratie uit 2006. De tv-avond gaat om 22.25 uur verder met een aflevering van Cantate waarin Van Roozendaal het lied Jij blijft bij mij zingt over de dood van zijn jeugdvriend Johan, die op elfjarige leeftijd overleed.

De thema-avond eindigt met de voorstelling ‘Cabaret voor wie er niet van houdt’ van De Bende van vier.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.