nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Shaffy 80: concert op de Uitmarkt, CD, documentaire, Nacht van Ramses in DeLaMar

Vandaag zou Ramses Shaffy (1933-2009) tachtig jaar zijn geworden. Als eerbetoon is aanstaande zaterdag het concert ‘Shaffy Symfonia’ te zien op het Museumplein tijdens de Uitmarkt.

Aan het concert werken mee: Liesbeth List, Rob de Nijs, Thé Lau, Alex Klaasen, Jenny Arean, Martine Sandifort, Remko Vrijdag, Noortje Herlaar en Maarten Heijmans, begeleid door het orkest Holland Symfonia en het combo van Cor Bakker. Het concert wordt ook live uitgezonden op Nederland 2, om 21.10 uur.

Op 6 september wordt de CD ‘Leef’ gepresenteerd. In 2007 ging Shaffy de studio in met de band Alderliefste om een aantal van zijn bestaande songs opnieuw op te nemen. Door zijn verslechterende gezondheid is het album nooit afgemaakt. Dat is nu alsnog gebeurt, met hulp van verschillende Nederlandse artiesten. Zo werkten o.a. Alex Roeka, Bløf, Boudewijn de Groot, De Dijk, De Kift, Gerard van Maasakkers, Herman van Veen, J.W. Roy, Liesbeth List, Paul de Leeuw, The Scene en Wende Snijders mee.

Op 2 september wordt om 20.30 op de digitale zender Cultura de documentaire ‘Leef’ uitgezonden waarin de totstandkoming van de CD wordt getoond.

Op 1 december (Shaffys sterfdag) is in het Amsterdamse theater DeLaMar de ‘Nacht van Ramses’ te zien, een ode aan Shaffy en tegelijkertijd een muzikale benefietvoorstelling. De opbrengst is bestemd voor het fonds dat Ramses Shaffy nog tijdens zijn leven heeft opgericht: zijn eigen Fonds voor Jonge Kunstenaars.

Thé Lau, Michiel Borstlap, Spinvis, Frank Boeijen en Gé Reinders, maar ook aanstormend talent zoals Lucky Fonz III en het Jong Nederlands Blazers Ensemble zullen het repertoire van Ramses Shaffy ten gehore gaan brengen.
meer info en kaarten

Categorie: CD, Divers, Op tv | Meer over: , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.