www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Dara Faizi overleden

2010-10-30-faizi

Vandaag is cabaretier en comedian Dara Faizi op 25-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van een dubbele longontsteking.

Op zijn negende vluchtte Faizi met zijn moeder uit Afghanistan. Ze belandden in Nederland en hij groeide op in Amstelveen. In 2006 deed hij met succes mee aan een open podium, waarna hij werd ingelijfd bij het standup comedy-collectief Comedy Explosion. Hij combineerde zijn theaterwerk met een studie communicatiewetenschappen en werk voor televisie (De Nieuwste Show, Tequila, Halve Maan) en radio (Dichtbij Nederland).

In 2007 won hij de juryprijs van het Griffioen Cabaret Festival en in oktober 2010 de jury- én publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. In zijn winnende programma vertelde hij over het leven van een vluchteling, over het wonen in een asielzoekerscentrum.

Zijn eerste avondvullende theatervoorstelling ‘Gevaarlijke gedachten’ ging in maart 2012 in premiere en kreeg positieve recensies.


Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.