www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Wouter Deprez, Poolvogel, Thijs van Domburg, Bart Cannaerts, Sara Kroos, Suzanne Mateysen, Alex Klaasen, Peter van Rooijen

Een overzicht van de premières deze week, met: Wouter Deprez, Poolvogel, Thijs van Domburg, Bart Cannaerts, Sara Kroos, Suzanne Mateysen, Alex Klaasen e.a., Peter van Rooijen.

Wouter Deprez – Hier is wat ik denk
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 11 nov 2013

Na zijn avontuur in Zuid-Afrika is Wouter Deprez terug met een nieuwe voorstelling waarin hij eerlijk wil zeggen wat hij denkt. Waar hij vroeger de mensen deed lachen omdat hij wou dat ze hem sympathiek vonden of meningen verkondigde opdat je hem een interessante slimmerik zou vinden, wil hij nu gewoon eens eerlijk zeggen wat hij denkt. Misschien lukt het wel, want door de jaren heen is hij minder bang geworden.

Nog te zien tot en met 31 mei 2014.
speellijst

Poolvogel – Wachtlokaal 9
Premiere: Toneelschuur in Haarlem, 13 nov 2013

De cabaretvoorstelling Wachtlokaal 9 van Poolvogel is een uitdagende mix van muzikaal, fysiek en absurdistisch cabaret. Telkens als u verwacht op het verkeerde been gezet te worden, slaat de groep tóch weer de voorspelbare weg in. Het resultaat is een ontroerende en hilarische voorstelling, waarin elke vanzelfsprekendheid kan omslaan in een schrijnende tekortkoming.

Er is een nier nodig. Hoe sneller hoe beter. Een nier voor de vier mannen van Poolvogel. Individueel zijn ze stuk voor stuk teamspelers, maar zodra de vrienden samenkomen is het ieder voor zich. Zolang ze er niets voor hoeven doen, doen ze álles voor elkaar. Dat soort vrienden zijn ze. Maar nu is er een nier nodig. Van één van hen.

Nog te zien tot en met 3 mei 2014.
speellijst

Thijs van Domburg – De wraak van de koolmees
Premiere: Stadsschouwburg in Utrecht, 14 nov 2013

In zijn vorige programma redde Thijs ons hele land van de ondergang, dit keer pakt hij het kleinschaliger aan. Terwijl hij alleen maar oog had voor het grote geheel, holde ondertussen zijn buurt achteruit. Thijs vindt het tijd om in te grijpen. Hij meet zich een superkracht aan, maakt een kostuum en gaat op pad om orde te scheppen in de chaos. Dit alles met maar één doel: mensen gelukkig maken. ’s Avonds is hij een doodgewone cabaretier, maar overdag verandert hij in… De Koolmees!

Nog te zien tot en met 4 juni 2014.
speellijst

Bart Cannaerts – Wanneer gaan we nog eens bowlen?
Premiere: Stadsschouwburg in Mechelen, 14 nov 2013

Niemand vindt bowlen écht leuk. Maar heel af en toe sta je toch op zo’n baan met zo’n gekke bal aan je vingers. Je bestelt je drinken via een microotje en probeert die schoenen heel normaal te vinden. Je balt je vuist als je alles omgooit en op het scherm begint er een kegel te dansen. Bowlen is als het leven. Het is een belachelijk tijdverdrijf, maar af en toe een strike gooien houdt ons recht. Een voorstelling over de zinloosheid van het bestaan en hoe daar welgemutst mee om te gaan.

Nog te zien tot en met 28 mei 2014.
speellijst

Sara Kroos – Van jewelste
Premiere: Oude Luxor in Rotterdam, 15 nov 2013

In ‘Van jewelste’ vertelt Sara over het gestuntel dat leven heet. Met zelfspot en een scherpe blik kijkt ze naar alles wat ons bestaan zo mooi en tegelijk zo lastig maakt: het gezin, de band met je ouders en natuurlijk dat eeuwige liefdesleven.

Nog te zien tot en met 15 mei 2014.
speellijst

Suzanne Mateysen – La Bomba
Premiere: Het Oude Raadshuis in Hoofddorp, 15 nov 2013

In La Bomba! probeert Suzanne Mateysen haar leven op te schonen. De keuzestress is voorbij, hoera! Maar hoe kan het dat haar to-dolijst alleen maar langer wordt en het peinzen niet verdwijnt? Waarom droomt ze steeds vaker dat ze te laat komt? Moet je een kind nemen als je al niet eens voor een cactus kan zorgen? Hoe lang kan een mens zich nog concentreren? Wacht even. Wat was de vraag ook alweer? #durftevragen Op de achtergrond sijpelt het wereldnieuws haarscherp binnen op haar nieuwe flatscreen. La Bomba! is een explosieve muzikale cocktail barstensvol vocaal vuurwerk, dampende grooves en knarsende overpeinzingen.

Nog te zien tot en met 17 mei 2014.
speellijst

Alex Klaasen e.a. – Spuitsneeuw, een kerstrevue met ballen
Premiere: Theater De Veste in Delft, 15 nov 2013

Na zijn succesvolle solo Eindelijk Alleen, de bekroonde musical TOON over Toon Hermans en zijn glansrol in Gooische Vrouwen is Alex Klaasen weer helemaal terug in het theater. En wel samen met vrienden en showbizz-collega’s Tina de Bruin en Rop Verheijen.

Spuitsneeuw is een feestelijke warm-winterse 8-gangenrevue voor iedereen die met kerst eigenlijk liever alleen wil zijn. Geloof jij niet in Coca-Cola vrachtwagens, echte kaarsjes in de boom, ingesneeuwde blokhutten, gevulde kalkoenen met koksmutsjes op hun poten, Bing Crosby-kerstCD’s en elfjes die ergens op de Noordpool houten speelgoed in elkaar timmeren?

Kom dan bij ons! Want wij weten hoe het moet. Bij ons is het warm en gezellig. Echt gezellig. Dus laat je ballen lekker thuis- wij hebben er immers genoeg- en vier met ons het feest der feesten. Zing mee over Jingle Bells, pieken en dalen en leer het echte wonder van Kerstmis begrijpen. Oh, en neem wat vrienden of familie mee. Want een eenzame kerst, dat is al zo vaak gedaan…

Nog te zien tot en met 1 feb 2014.
speellijst

Team Peter (Peter van Rooijen) – Wat doe ik hier?
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 15 nov 2013

Peter van Rooijen won op het Amsterdams Kleinkunst Festival 2012 de Wim Sonneveldprijs voor het ‘grootste aanstormende talent’. “Een briljant bedachte voorstelling die intellect weet te koppelen aan luchtigheid, diepgang aan absurditeit”, noteerde de jury. Onder de naam Team Peter brengt hij samen met een muzikant een voorstelling vol doordacht en muzikaal cabaret, gedurfd en subtiel. Dus houdt u meer van een lompe, laffe avond zonder muziek, dan kunt u beter thuis blijven. Maar zonder gekheid: daar herkent u zich toch niet in? Gewoon komen dus, liefst met veel vrienden, dat kijkt het lekkerst.

Nog te zien tot en met 31 jan 2014.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.