nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Finalisten 48e Cameretten bekend

Na drie halve finales van Cameretten zijn de finalisten bekend. Rundfunk (Yannick van de Velden en Tom van Kalmthout), Patrick Laureij en Fuad Hassen spelen zaterdag 30 november om de prijzen in het uitverkochte nieuwe Luxor Theater.

Het gastoptreden wordt tijdens de finale verzorgd door de Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk. De presentatie is in handen van Tim Kamps en Wart Kamps.
www.cameretten.nl

De jury over de finalisten:
Rundfunk met hun programma Rundfunk?
”Beeldend, fysiek en absurdistisch, dat zijn Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout als het duo Rundfunk.
Met een explosie van snel gemonteerde sketches over liefde, pijn en eenzaamheid balanceren ze regelmatig op het randje en laten ze de zaal verbluft achter. De jury is onder de indruk van hun eigenheid en sterke presence.”

Patrick Laureij met zijn programma Dekking Hoog
”De jury is onder de indruk van Patricks podiumpresentatie en vindt hem een innemende persoonlijkheid. We zien een stoere ‘jongen van de stoep’ en tegelijkertijd een kwetsbare comedian. De jury is lovend over zijn capaciteit om zijn observaties om te zetten in een goed getimed humoristisch verhaal. Wel contrasteert het theatrale slot met wat deze stand-upper het half uur daarvoor heeft laten zien. Het maakt extra nieuwsgierig naar wat hij nog meer te vertellen heeft.”

Fuad Hassen met zijn programma Pareidolia
”Na een voorzichtig begin pakt Fuad met een ontwapenend verhaal het publiek volledig in. Hij is een goede verteller, en heeft ook wat te vertellen. Fuad heeft een aantal sterke grappen en het gemak waarmee hij zich over het podium beweegt geeft de jury veel vertrouwen in zijn toekomst in het theater.”

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.