www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Dames voor na vieren, Katinka Polderman

Een overzicht van de premières deze week, met: Dames voor na vieren, Katinka Polderman.

Dames voor na vieren – Bruids- en Grafwerk
Premiere: De Meervaart in Amsterdam, 13 dec 2013

Met een wervelende mix van fysieke acts, krachtige zang, humoristische en absurdistische sketches, worden menselijke relaties uitvergroot en onder de loep genomen. Door hun ongenaakbare eigen stijl van slapstick, snelheid en satire blijven de Dames uniek in de wereld van het cabaret.

Nog te zien tot en met 29 mei 2014.
speellijst

Katinka Polderman – Polderman baart zorgen
Premiere: Verkadefabriek in Den Bosch, 14 dec 2013

Ze is onverstoorbaar, gortdroog, subtiel en lomp, hilarisch en ontroerend. De rustigste cabaretière van Nederland bouwt in haar vierde programma een vrolijk en licht absurdistisch universum waarin niets zomaar normaal is. Haar rake observaties, zelfspot, grote taalgevoel, nuchter engagement en oorspronkelijke liedjes maken Polderman tot een van de meest intrigerende cabaretiers van dit moment.

In de wereld van antiheldin Polderman is ruimte voor poep, pies en seksgrapjes, maar ook voor een verfijnd, ontroerend lied. Voor houtsnijdende observaties en flauwekul. Voor Nick en Simon en voor bermmonumenten. Voor grof en teder.

Nog te zien tot en met 7 juni 2014.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.