nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Labyrint TV met Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse is aanstaande zondag te zien in een uitzending van het televisieprogramma Labyrint. In het programma worden de resultaten bekendgemaakt van het Groot Nationaal Onderzoek Taal en kijkt men naar de wetenschap achter schelden. Nederland 2, 19.50.

Wie hebben de grootste woordenschat, Nederlanders of Vlamingen? Ruim 400.000 Nederlanders en Belgen deden 600.000 keer mee aan het Groot Nationaal Onderzoek naar taal onder leiding van onderzoekers van de Universiteit Gent. Cornelisse verbaast zich over de onlogische manier waarop we vloeken.

Communicatiewetenschapper Jos van Berkum onderzoekt de reactie op scheldwoorden in het brein en het lichaam, lexicoloog Piet van Sterkenburg beschrijft hoe scheldwoorden worden beïnvloed door de tijdsgeest en taalwetenschapper Norbert Corver toont dat vloeken zich net als andere woorden aan de regels van de Nederlandse taal houden.

Het taalonderzoek is de vijfde editie van het Groot Nationaal Onderzoek, een initiatief van NTR, VPRO en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.