nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Yora Rienstra opvolger van Sara Kroos op Radio 2

Met ingang van 9 maart presenteert cabaretière Yora Rienstra op de zondagavond een nieuw VARA-programma op Radio 2: ‘Ha! Die Yora’. Het programma draait om cabaret, kleinkunst, musical en Nederpop en brengt het laatste theater-, cabaret- en muzieknieuws.

Het programma komt in de plaats van ‘Sara op Zondag’. Sara Kroos kan de presentatie van haar wekelijkse radioprogramma niet langer combineren met haar drukke werkzaamheden in het theater en op televisie.

Yora Rienstra:

“Als cabaretière heb ik veel affiniteit met Nederlandstalige kleinkunst, theater en popmuziek. Ik voel me met dit programma dan ook als een vis in het water. Het leuke is dat de luisteraar zelf ook zijn of haar verzoekjes aan mij door kan geven. Het wordt voor zowel de liefhebber als de nieuwkomer een fris en vrolijk programma om naar te luisteren. Het echte zondagavondgevoel begint met ‘Ha! Die Yora’ op Radio 2. Ik kan niet wachten!”

Yora Rienstra (Amsterdam, 1981) won in 2009 de jury- en publieksprijs op het Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte ze twee avondvullende theatervoorstellingen. Afgelopen zomer presenteerde ze al ‘Sara Zomert’ op Radio 2 en was ze vervanger van Sara Kroos bij afwezigheid.

foto: VARA

Categorie: Op de radio | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon