nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Annie MG Schmidtprijs voor Mijn kind

De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het jaar 2013 voor het lied ‘Mijn kind’ is uitgereikt aan Peer Wittenbols (tekstschrijver), Mike Roelofs (componist) en Gerard van Maasakkers (uitvoering).Geen spotify? Dan is het lied ook hier te beluisteren.

Het bekroonde lied is afkomstig uit het theaterprogramma ‘Allez’ waarmee Van Maasakkers dit seizoen nog in het theater te zien is.

Mijn kind (tekst Peer Wittenbols)

‘k Ben goed met heel mijn familie
Vrienden en vriendinnen zat
Toch moet steeds aan ‘m denken:
Aan ‘t kind dat ik nooit had

‘k Heb een huis met allemaal spullen
Duuzend boeken in de kast
Centen op de bank voor later
Voor ‘t kind dat ik nooit had

Vreemd, da ge ineens iemand mist
die d’r nooit is gewist

Geen schoentjes om over te struikelen
Geen mazelen, diploma A, of: ‘Buut vrij!’
Nooit: ‘Papa, ik kan niet slapen.’
Of: ‘Rij dan niet stilletjes ons huisje voorbij.’

Soms zie ik ‘m ergens lopen
Die blik, die stem, en die lach
Ik denk: die kon het goed wezen
Het kind dat ik nooit heb gehad

Vreemd, da ge ineens iemand mist
die d’r nooit is gewist

Niet eens om de goeie gesprekken
Niet eens dat hij dan lijkt op mij
Maar dat ie je soms zomaar opbelt:
‘Hoe is ‘t, ouwe? Met mij.’

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest (in die volgorde) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande theaterseizoen.

De winnaars ontvangen 3.500 euro en een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt gemaakt door Frank Rosen. De jury van dit jaar bestond uit componist Cor Bakker, zangeres Marjolijn Touw, schrijver en cabaretier Frans Mulder en Jacques Klöters (voorzitter).
foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.