www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Stephen Colbert is de opvolger van David Letterman

Donderdag is Stephen Colbert officieel benoemd tot opvolger van David Letterman, die een week eerder zijn pensioen aankondigde. In 2015 zal hij de late nightshow van Letterman overnemen op de Amerikaanse zender CBS. Daarmee komt er in 2014 een einde aan zijn populaire show The Colbert Report op Comedy Central. Naast Colbert werden ook Jon Stewart en Tina Fey genoemd als potentiele opvolgers.

David Letterman presenteerde vanaf 1982 een late nightshow bij NBC. Na een conflict over de Tonight Show – Jay Leno kreeg de baan – stapte hij in 1993 over naar CBS. In 2013 was hij met 31 jaar langst dienende late night-host. Vrijwel alle huidige late night presentatoren zien in hem hun grootste voorbeeld.


Stephen Colbert is bekend van The Colbert Report op Comedy Central waarin hij met een nep-conservatief personage satirisch commentaar levert op de actualiteit. De show wordt sinds 2005 uitgezonden als een spin-off van zijn bijdragen aan The Daily Show van Jon Stewart. In 2006 baarde hij veel opzien door tijdens de ‘White House Correspondents Diner’ in aanwezigheid van toenmalig president George W. Bush vileine grappen over diens bewind te maken.

Colbert heeft aangekondigd dat hij bij CBS als zichzelf te zien zal zijn. Daarmee neemt hij afscheid van het personage dat hij sinds 1997 heeft geperfectioneerd.

Categorie: International, Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.