www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

The Tonight Show op Nederland 3

Vanaf 5 mei zal de Amerikaanse late night show ‘The Tonight Show with Jimmy Fallon’ elke werkdag te zien zijn bij de BNN en NPO op Nederland 3. De Nederlandse uitzending volgt één dag na de Amerikaanse.

De Tonight show zelf wordt al sinds 1954 uitgezonden en is de bakermat van huidige soortgelijke amusementsprogramma’s op de late avond. In februari nam presentator Jimmy Fallon de show over van Jay Leno, die met een korte onderbreking 22 jaar lang het programma presenteerde op de zender NBC.

Hoewel de Nederlandse omroepen diverse late night talkshows hebben, zijn dergelijke horizontaal geprogrammeerde amusementsprogrammma’s als de Tonight Show tot nu toe weinig te zien geweest. Paul de Leeuw maakte tussen 1997 en 1999 vier seizoenen ‘Laat de Leeuw’ en RTL zond in de jaren 90 afleveringen uit van ‘The Late Show with David Letterman’, de grote concurrent van de Tonight Show. Op dit moment worden alleen de late night shows ‘The Daily Show’ en ‘The Colbert Report’ van Comedy Central uitgezonden in Nederland.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.