www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Week van het absurdisme op Cultura: Wim T. Schippers, Monty Python, Ronald Snijders, Mike en Thomas, Toren C

Monty Python

Naar aanleiding van de reunie van Monty Python in Londen duikt digitaal themakanaal Cultura in het archief van de absurdistische televisie in Nederland met een week vol imitaties, sketches en ‘dramady’ van o.a. Wim T. Schippers, Ronald Snijders en Toren C.

Maandag 30 juni t/m vrijdag 4 juli, iedere avond vanaf 20:30 uur.

Wim T. Schippers

We zijn weer thuis
De laatste vijf afleveringen van het slotseizoen van de komische ‘dramady’-serie uit 1994 van Wim T. Schippers over weduwe Nel van der Hoed-Smulders en haar drie volwassen zoons, die allemaal bij elkaar in een groot huis wonen. Met o.a. Truus Dekker, Wim T. Schippers, Kenneth Herdigein en Dick van den Toorn. Muziek: Clous van Mechelen. Regie: Ellen Jens
Uitzendingen:
Maandag 30 juni tot en met vrijdag 4 juli om 20:30 uur

Signalement: Wim T. Schippers
Programma uit 1963 over de moderne kunst van kunstenaar Wim T. Schippers, waarin onder andere de beroemde scène waarin hij een flesje gazeuse leeg gooit in zee. Daarnaast aandacht voor andere kunstwerken van zijn hand, zoals ‘De mars door Amsterdam’ uit 1963 en ‘Papieren Konstellatie’. Henk de By interviewt Schippers en Willem de Ridder. Zij vertellen over hun inspiratiebronnen: popart, Yves Klein, Warhol, Henk Peeters.
Uitzendingen:
Dinsdag 1 juli om 21:00 uur
Donderdag 3 juli om 22:55 uur

De ondergang van de Onan
Absurd programma uit 1976 van Ellen Jens, Wim T. Schippers, Gied Jaspars en Wim van der Linden over de rampzalige samenwerking tussen een producer en een regisseur die samen een theaterstuk pogen te maken. Met oa Dolf Brouwers, IJf Blokker, Rijk de Gooyer en Harry Touw.
Uitzendingen:
woensdag 2 juli om 21:25 uur

Monty Pythons Flying Circus

Monty Python – Almost the truth (Lawyer’s cut)
In 2009 maakte regisseur Alan Parker een documentaire over Monty Python, waarin hij de vijf resterende leden interviewde. Daarnaast lekker veel archiefbeeld, waaronder klassieke sketches The Ministry of Silly Walks en The Dead Parrot alsook setopnames van Life of Brian. Eerder uitgezonden door de NTR in Het Uur van de Wolf.
Uitzendingen:
Maandag 30 juni om 21:00 uur
Vrijdag 4 juli om 21:15 uur

Ronald Snijders

Of hij nou een tekst schrijft, een programma presenteert of op het podium staat, één ding is Ronald Snijders altijd: absurdistisch. Van 2009 tot 2012 tourde hij met zijn cabaretprogramma Verkeerde Benen door het land. Verder is hij bekend van tv-programma’s Rambam en De Staat van Verwarring. In september start de reprise van zijn succevolle theaterprogramma One Man Show.

Ronald Snijders – Verkeerde benen
Compilatie van de voorstelling Verkeerde Benen van Ronald Snijders. Het stuk valt het beste te omschrijven als absurdistische voorleesperformance. De compilatie uit 2012 wordt vooraf gegaan door een kort portret van Snijders dat HUMOR TV van hem maakte. Na Verkeerde Benen ziet u een interview uit 2013 met Snijders in Pauw & Witteman, waarin hij zijn boek De Alfabetweter prestenteert.

Uitzendingen:
donderdag 3 juli vanaf 21:00 uur

Het beste of: De staat van verwarring
Twee compilaties van De Staat van Verwarring, de absurdistische late-night talkshow uit 2006 van Ronald Snijders en Pieter Jouke. Voor iedereen die ontspannen naar bed wil na een lange dag vol oorlog, belastingen en andere kopzorgen. De twee compilaties worden vooraf gegaan door een kort portret van Snijders en Jouke dat HUMOR TV in 2012 maakte.
Aflevering 1: maandag 30 juni vanaf 23:10 uur
Aflevering 2: dinsdag 1 juli vanaf 22:25 uur

De Mike & Thomas show en De Mega Mike & Mega Thomas show

Afleveringen uit de humoristische en absurdistische quizprogramma-series De Mike & Thomas show en De Mega Mike & Mega Thomas show. Onder leiding van cabaretiers Thomas van Luyn en Mike Boddé gaan twee teams van bekende Nederlanders, door uitvoering van de meest onmogelijke oppdrachten, de strijd met elkaar aan over hun algemene kennis. De kandidaten en vragen worden muzikaal geïllustreerd door Van Luyn en Boddé.

De Mike & Thomas show (2005) met o.a. choreograaf Barrie Stevens, popjournalist Harry de Winter, actrice Liesbeth Kamerling, judoka Dennis van der Geest, pianist Cor Bakker en zangeres Ellen ten Damme: maandag 30 juni om 22:45 uur

De Mega Mike & Mega Thomas show (2009) met o.a. Tjeerd Oosterhuis, Matthijs van Nieuwkerk, Anita Meijer en Jac Goderie: dinsdag 1 juli om 21:30 uur

De Mega Mike & Mega Thomas show (2009) met o.a. Giel Beelen, Jochem Myjer, Bridget Maasland en Mat Herben: woensdag 2 juli om 22:50 uur

De Mike & Thomas show (2007) met o.a. Jochem Myjer, DJ Chuckie, Tony Neef, Hans Dulfer, Candy Dulfer en Jorinde de Moll: donderdag 3 juli om 22:00 uur.

Toren C

Vier afleveringen uit verschillende seizoenen Toren C, de absurde en satirische sketchcomedy van Maike Meijer en Margôt Ros over de werknemers van verschillende bedrijven die zijn gehuisvest in het kantoorgebouw Toren C. Centraal staan spanningen of pijnlijke situaties op de werkvloer. Meijer en Ros spelen de meeste personages en worden bijgestaan door diverse gastacteurs.

Aflevering 1: dinsdag 1 juli vanaf 22:00 uur

In deze aflevering een compilatie van fragmenten uit 2010, waarin oa Chantal die wordt bestuurd door Karins voodoopopje; de twee portiers praten over lekkere gerechten met kaas en Els laat haar mannelijke collega haar borsten keuren.

Aflevering 2: woensdag 2 juli vanaf 21:00 uur

In deze aflevering uit 2012 oa: de twee portiers, de pubermeisjes, Els die een collega vertelt over een overvloedig gevierde verjaardag, manager Karin parkeert haar Porsche op een invalidenplaats en illusionist Hans Klok bij de dokter.

Aflevering 3: donderdag 3 juli vanaf 22:30 uur

In deze aflevering uit 2012 : de twee portiers die zoeken naar het Engelse woord voor bedrijfsuitje; Ellemieke, boekhoudmedewerker, durft niet van de kabelbaan te glijden, Debbie van Personeelszaken probeert een collega te verleiden en Els van de Bedrijfsadministratie doet mee aan een dropping vanuit een vliegtuig, maar durft niet met de parachute te springen.

Aflevering 4: vrijdag 4 juli vanaf 23:00 uur

In deze eerste aflevering van 2014 oa: de twee ordinaire pubermeisjes die een hondenuitlaatservice hebben een gevaarlijke bijter meegenomen, de twee portiers die ditmaal praten over een goede seksbeurt van de een en Tinie van de bedrijfskantine die Ankie vraagt of ze mihoen wil maken.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.