www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Freek de Jonge bij Zomergasten

Freek de Jonge is dit jaar één van de Zomergasten. Presentator Wilfried de Jong praat met hem op 20 juli aan de hand van beeldfragmenten. In 1996 was De Jonge zelf presentator van Zomergasten. Over zijn deelname zegt hij nu:

“Aan deze kant van de tafel zitten is natuurlijk beter. Als interviewer was ik nogal sturend. Mijn eerste gast destijds, Connie Palmen, had een heel essay in haar hoofd, dat ik verstierd heb omdat ik mij ergerde aan haar beelden van anorexiameisjes. Voor mij is Zomergasten: kijken met de ogen van de gast. Ik ben niet zo’n liefhebber van de psychologie: om via fragmenten erachter te komen of ik een slechte jeugd heb gehad.”

Andere Zomergasten zijn filmregisseur Jim Taihuttu, schrijver Saskia Noort, dirigent en pianist Reinbert de Leeuw, schrijver David Van Reybrouck en wiskundige en wetenschapsjournaliste Ionica Smeets.

Zomergasten is vanaf 20 juli te zien bij de VPRO.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.