www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Zwartekat International: Tig Notaro

Tig Notaro

Weinig mensen zullen in Nederland nog van Tig Notaro (1971) hebben gehoord. Notaro valt niet alleen op omdat ze op een robot-achtige Tom Cruise lijkt, maar ook door haar originele grappen met deadpan-delivery. In 2012 veranderde haar leven drastisch. Het zou één van de meest memorabele stand-up CD’s ooit opleveren.

Het begon zo goed: haar comedy-CD ‘Good One’ kreeg lovende recensies en ze stond op het punt om van Los Angeles naar New York te verhuizen om daar te werken aan een sitcom. Maar dan slaat haar geluk om.
Ze bezwijkt bijna aan een uit de hand gelopen infectie en terwijl ze daarvan herstelt komt haar moeder om bij een ongeluk in huis. En dan wordt er borstkanker bij haar geconstateerd.

Een eerder geboekt optreden besluit ze te gebruiken om over haar diagnose te praten. Zelden kwamen humor en drama zo dicht bij elkaar. De bekende Amerikaanse comedian Louis CK was zo onder de indruk dat hij haar hielp om dit optreden uit te brengen via zijn website. Later verschijnt het album op iTunes en Spotify.

Oplettende comedyliefhebbers kunnen haar ook kennen van The Sarah Silverman Program waarin ze paar keer een politie-agente speelde. Wij leerden haar vooral kennen via comedypodcasts met gastoptredens in ‘Comedy Death Ray-radio’ en ‘Doug loves movies’ en haar interview in ‘WTF with Marc Maron’. Samen met Kyle Dunnigan en David Huntsberger presenteert ze de podcast ‘Professor Blastoff’.
Facebook Tig Notaro
Podcast Professor Blastoff

Hieronder een aantal fragmenten en een Spotify-playlist waarbij albums ‘Live’ en ‘Good One’ gratis te beluisteren zijn.


New York Times: profiel

Goed nieuws voor comedyliefhebbers: Op 3 september speelt ze in het Amsterdamse Toomler! Voor meer info:
Tig Notaro komt naar Nederland

Categorie: International, Multimedia | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.