nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Nederlandse Cabaretdagen van 4 tot en met 7 september

Van donderdag 4 september tot en met zondag 7 september staat het Theater aan de Parade en de Verkadefabriek in Den Bosch in het teken van De Nederlandse Cabaret Dagen.

Met onder meer cabaretvoorstellingen, debat, lezingen, masterclasses, ‘de nieuwe media’, documentaires, muziek, Bram Vermeulen hommage, Spijkers met Koppen en de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen.
www.dncd.nl

Hieronder staat voor het uitgebreide programma.

Programma

Hommage aan dichter-zanger Bram Vermeulen
4 september in Theater aan de Parade

Naar aanleiding van Bram Vermeulens tiende sterfdag. Een hommage door o.a. Kommil Foo, Fernando Lameirinhas, Gerard van Maasakkers, André Manuel, Gé Reinders, Roos Rebergen (Roosbeef), Alex Roeka en Diederik van Vleuten.

Gebraden Haantjes
5 september in Verkadefabriek

Zondag 7 sept worden de Nederlandse Cabaretprijzen uitgereikt, maar op vrijdag kun je een flink aantal van de genomineerden nog 1x in ontspannen toestand zien spelen. Vier keer het neusje van de zalm achter elkaar voor de prijs van 1! Paulien Cornelisse en Erik van Muiswinkel (beiden genomineerd voor Nederlandse Cabaretprijs / Poelifinario) samen met Martijn Koning en Katinka Polderman (beiden genomineerd voor de Neerlands Hoop) spelen compilaties uit hun programma’s.

Spijkers met Koppen

6 september in Verkadefabriek, van 12.00 tot 14.00 uur

Het bekende radioprogramma wordt voor de gelegenheid rechtstreeks uitgezonden vanuit Den Bosch. Presentatie: Dolf Jansen / Felix Meurders. Wim Helsen zit aan tafel. Column door Sander van Opzeeland en Martijn Koning.

De Hutspot
6 september in Verkadefabriek, van 15.00 tot 17.30 uur

Dolf Jansen presenteert een hutspot van nieuw materiaal van nieuwe en gevestigde namen, onder wie Nathalie Baartman, Harteveld & Fretz, Herman in een Bakje Geitenkwark, Jasper van Kuijk, Patrick Laureij en Sander van Opzeeland.

De Overdadige Zaterdagavond
6 september in Verkadefabriek, 19.30 tot 00:00 uur

Parallel-programmering in de verschillende theater- en filmzalen van de Verkadefabriek, met o.a.:

Jan-Jaap van der Wal gold vóór zijn Oudejaarsconference 2007 als Het Grote Nieuwe Cabarettalent, en toen ineens was hij een linkse klootzak… Hij speelt zijn Oudejaars 2007 -van voor de crisis- gewoon nog een keer, om samen met het publiek terug te blikken en te zien what the f*ck happened

Het Wederhoor: een eenmalig, allesonthullend, nietsontziend en nu al historisch, gesprek tussen heren van stand: Wim Helsen, Theo Maassen en Micha Wertheim komen op de Snijtafel bij Kasper Jansen en Michiel Lieuwma (bekend van oa hun analyses in De Snijtafel);

Het interview: Eric van Sauers staat aan het begin van een nieuwe solotour; maar voor het zo ver is, blikt hij nog 1x terug. Cabaretregisseur en -kenner Ruut Weissman spit samen met hem door fragmenten uit zijn oeuvre.

Documentaires: een fijn assortiment aan interessante en leuke documentaires over comedy en satire.

Stuif ‘ns in: voor wie er op t end van de avond nog zin heeft…. Iedere cabaretier die rondloopt in de Verkadefabriek mag nog 1x op de zeepkist klimmen om de avond af te toppen

Debat
7 september in Verkadefabriek, 12.00 tot 13.30 uur

Waar hebben we het eigenlijk over als we het hebben over goed cabaret? Kun je over je eigen smaak heen stappen? Onder leiding van Rinske Wels praten recensenten, programmeurs, juryleden van de Nederlandse cabaretprijzen met elkaar en met andere geïnteresseerden in de zaal. Met tal van fragmenten uit de cabaretgeschiedenis om je vingers bij af te likken

Uitreiking Nederlandse cabaretprijzen
7 september in Verkadefabriek, 15.30 tot 17.00 uur

Uitreiking van de Poelifinario en Neerlands Hoop.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor donderdag 4 september (Bram Vermeulen) is gestart.
www.theateraandeparade.nl

De kaartverkoop voor de overige dagen verloopt via De Verkadefabriek.

Prijzen: €20,00 (vrijdag), €35,00 (passe partout zaterdag) en €17,50 (debat en uitreiking zondag). Wil je alle dagen komen? Dan betaal je €65,00 per festival passe partout (hommage Bram Vermeulen niet inbegrepen).
www.verkadefabriek.nl

DNCD is een initiatief van de Cabaretfirma (voorheen het Koningstheater) in ‘s-Hertogenbosch. Vanaf 2015 georganiseerd in samenwerking met De Kleine Komedie. Dan zullen er, behalve in Den Bosch, ook activiteiten plaatsvinden in Amsterdam.

Het programma van DNCD wordt samengesteld door POOCK, het platform dat zich richt op de emancipatie van het Nederlandse cabaret als theaterkunstgenre.

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.