www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Joan Rivers (81) overleden

Joan Rivers

Vandaag is de Amerikaanse comedienne Joan Rivers op 81-jarige leeftijd overleden aan de complicaties bij een hartstilstand vorige week donderdag.

In 1965 breekt ze door met een optreden in de Tonight Show op de Amerikaanse zender NBC. Presentator Johnny Carson is zo van haar gecharmeerd dat ze jarenlang zijn vaste vervanger is. Nadat ze in 1986 zonder Carsons medeweten op een concurrerende zender een eigen talkshow krijgt, spreekt Carson nooit meer met haar. Pas begin dit jaar is ze weer te zien bij de Tonight Show, op uitnodiging van de nieuwe presentator Jimmy Fallon.

Na het mislukken van haar talkshow bij Fox in 1987 pleegt haar depressieve echtgenoot, tevens producer van de show, zelfmoord. Opmerkelijk genoeg zullen enkele jaren later Rivers en haar dochter Melissa zichzelf spelen in een tv-film over deze periode.

Moeder en dochter werken in de jaren daarna vaker op televisie. Zo interviewen (en bespotten) ze beroemdheden op de rode loper bij awardshows, zijn ze te zien in hun eigen realityshow ‘Joan & Melissa: Joan Knows Best’ en doen ze beiden mee aan een seizoen van The Apprentice van Donald Trumph, dat Joan overigens wint.

In 2010 verschijnt de documentaire ‘Joan Rivers: A Piece of Work’. Daarin wordt Rivers gevolgd in haar persoonlijke en professionele leven. Het schetst een soms wat ontluisterend beeld van een ouder wordende artiest die het liefst altijd werkt. En werken dat deed ze. Meerdere dagen per week treedt ze op als comedian. Ze heeft een online talkshow en is te zien in het tv-programma ‘The Fashion Police’.

Donderdag 28 augustus zou een operatie aan haar stembanden ondergaan. Na het toedienen van de verdoving krijgt ze echter een hartstilstand, waarna ze in een kunstmatige coma wordt gehouden. De dag na de operatie stond eigenlijk alweer een optreden gepland.
bekijk de documentaire bij Netflix
Claudia de Breij bij Pauw en Witteman over de documentaire, 21 november 2013

The Fresh Air Interview: Joan Rivers (Terry Gross, NPR)
9 juni 2010

New York magazine: Joan Rivers Always Knew She Was Funny.
23 mei 2010

The Guardian: Joan Rivers, pioneering entertainer and comedian, dies aged 81.
4 sept 2014

Categorie: International | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.